Mijn favoriete bananenbrood
Op zoek naar een goed en makkelijk bananenbrood recept? Zoek niet verder, je hebt het gevonden! Dit recept maak je met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt en is het allerlekkerste tussendoortje.
Ik ben gek op alles waar fruit in zit en eet het zo vaak als ik maar kan. Van frambozen, papaya en verse vijgen (the best, if you ask me) tot appels, sinaasappels en… bananen! Ik maak dan ook geregeld bananenbrood. Meestal doe ik dan maar wat en maak ik een mix van recepten. De ene keer pakt dat beter uit dan de andere keer, maar een tijdje terug maakte ik een wel heel goed gelukt exemplaar (al zeg ik het zelf). Gelukkig wist ik de hoeveelheden nog et voilà: mijn nieuwe favoriete makkelijke bananenbrood recept was geboren.
Bananenbrood invriezen
Voor we verder gaan een hele fijne tip van mij voor jou: bananenbrood kan je heel goed invriezen. Doordat de structuur van nature al een beetje soggy is, is het niet erg dat het dat nog iets extra wordt als je het bananenbrood ontdooit. Even oppiepen in de oven – of nog beter: de broodrooster – en you’re good to go.
Extra lekker met een lik pindakaas of amandelboter, een klodder Griekse yoghurt en een drizzle van de allerlekkerste honing die je in huis hebt. Genieten!
Ook fijn: verdeel het beslag over muffinvormpjes en top met plakjes banaan, bosbessen en gehakte nootjes. Bak in 15-20 minuten gaar.
Het recept
- 5 flinke rijpe bananen
- 200 g volkoren tarwemeel (of gelijke delen havermout en volkoren meel)
- 2 middelgrote eieren
- 1 tl kaneel
- 1 snufje zout
- 2 à 3 el honing
- 1 tl baking soda
- 1 handje hazelnoten
- 1 handje amandelen
- 200 g blauwe bessen uit de diepvries
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de schil van de bananen. Maal 4 van de 5 bananen in een keukenmachine fijn of prak ze met een vork tot een puree.
Voeg het meel, de eieren, kaneel, het zout, de honing en baking soda toe. Meng goed. Hak de hazelnoten en amandelen grof en meng de helft samen met de blauwe bessen door het beslag.
Vet een cakeblik in met een beetje zonnebloemolie of roomboter. Verdeel het beslag over het cakeblik en top met de resterende nootjes. Halveer de laatste banaan in de lengte en duw de twee helften voorzichtig in het beslag.
Bak het makkelijke bananenbrood in ongeveer 25-30 minuten gaar en goudbruin. Check of het bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te steken. Als deze er schoon uit komt is het bananenbrood gaar.
2 Comments
Pingback:
Pingback: